Svet
31 ogledov

Po nasilju v makedonskem parlamentu ...

Makedonski parlament EPA
Četrtkovo nasilje v makedonskem parlamentu je danes zahtevalo prvo politično žrtev.

Zaradi dogajanja v sobranju so razrešili vodjo javne varnosti na notranjem ministrstvu Mitka Čavkova, njegove naloge pa je prevzel notranji minister Agim Nuhiu, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Nuhiu je Čavkovu, nekdanjemu notranjemu ministru, očital, da ni bil dosegljiv v najbolj kritičnih trenutkih.

Obstajajo videoposnetki

Makedonska policija in tožilstvo sta v zvezi z nasiljem v parlamentu uvedla preiskavo. Opozicija policiji očita, da ni ravnala v skladu z zakonodajo. Z notranjega ministrstva so danes sporočili, da obstajajo video posnetki iz parlamenta, ki jih bodo uporabili za identifikacijo in sankcioniranje tistih policistov, ki niso ustrezno ravnali.

V sobranje so v četrtek po imenovanju makedonskega Albanca Xhaferija za predsednika parlamenta vdrli privrženci stranke VMRO-DPMNE bivšega premierja Nikole Gruevskega. Izbruhnilo je nasilje, v katerem sta bili ranjeni 102 osebi, od tega več policistov in poslancev.

Komentarjev 1
  • Plavi-mil 08:44 29.april 2017.

    Državi v kateri ima partija z levosučnimi tipa Vajgl in Fajon prste vmes ni za pričakovati nič kaj lepega, ta dva podpirata razpad države Makedonije in nastanek veliko Albanijo, ni zadosti, da se mešata drek v Sloveniji, zdaj delata štalo ...prikaži več še v Makedoniji, vse za komunistično diktaturo.