Svet
65 ogledov

Po nesreči naredili vazektomijo

operacija kirurg Shutterstock
Moškega so v bolnišnico v Liverpoolu sprejeli, ker je potreboval manjši poseg. Namesto tega so po nesreči izvedli vazektomijo.

Moški – njegovih podatkov niso razkrili –  je moral v bolnišnico zaradi manjšega urološkega posega, vendar ga je kirurg operiral na "napačni strani", poroča The Telegraph.

Zdravniki so poskušali popraviti narejeno škodo, moški pa zdaj čaka na odgovore, ali bo lahko imel otroke. V bolnišnici so se zaradi napake opravičili, kirurga pa so že med notranjo preiskavo suspendirali. "To je resen incident, ki ga preiskujemo, da bi ugotovili, zakaj je prišlo do njega in da se ne bi več ponovil. Obžalujemo stisko, ki smo jo povzročili pacientu," je dejal zdravnik Peter Williams iz liverpoolske bolnišnice.

Vazektomija je v 99 odstotkih uspešen poseg, čeprav jo lahko odpravijo, pa je uspešnost tega le 55-odstotna. Če bo postopek neuspešen in se bo moški odločil tožiti bolnišnico, lahko dobi več kot  120.000 evrov odškodnine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.