Svet
936 ogledov

Po nesreči pogrešajo 150 ljudi

trajekt Kivu Epa
Doslej so rešili 40 od 200 potnikov. Po uradnih podatkih so umrle tri osebe, bojijo se, da bo žrtev še več.

Oblasti še vedno pogrešajo okoli 150 ljudi. "Zelo me žalosti nesreča ladje 15. aprila na jezeru Kivu. Trenutno pogrešamo 150 ljudi," je v torek zvečer na Twitterju zapisal predsednik države Felix Tshisekedi. Svojcem žrtev je izrazil sožalje in obljubil, da bodo odgovorni odgovarjali.

Ministrica za promet regije Južni Kivu Jacqueline Ngengele je medtem potrdila, da so rešili 40 od okoli 200 potnikov, ki so bili na ladji. Doslej pa so potrdili tri smrtne žrtve.

Kot razlog za nesrečo je navedla slabo vreme in prenapolnjenost ladje. Eden od lokalnih poslancev je povedal, da je bila ladja že stara in da potniki niso nosili rešilnih jopičev.

Nesreče na rekah in jezerih v DR Kongo so pogoste. Ena največjih se je zgodila leta 2001, ko se je množica ljudi pred močnim nalivom zatekla na trajekt v pristanišču v mestu Goma ob jezeru Kivu. Ladja se je prevrnila, pri čemer je umrlo med 100 in 150 ljudi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.