Svet
18 ogledov

Po nesreči v Ravenni še vedno iščejo preživele

Nesreča v Ravenni
1/3
EPA
Danšanje trčenje dveh tovornih ladji v italijanski Ravenni je terjalo najmanj dve smrtni žrtvi.

Pred italijansko obalo pri mestu Ravenna sta danes trčili dve trgovski ladji. Pri tem je potonila turška ladje. Dve osebi sta po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa umrli, štiri še pogrešajo.

Nesreča se je zgodila morsko miljo od pristanišča v Ravenni. "Ladja, ki je izplula iz pristanišča, je trčila v drugo tovorno ladjo, ki je želela vpluti v pristanišče," je povedal župan Ravenne Fabrizio Matteucci. Do nesreče naj bi prišlo zaradi slabega vremena in goste megle.

Potopljena ladja Gokbel je je bila namenjena iz Ravenne v južnoitalijansko pristaniško mesto Brindisi. Leta 2008 zgrajena ladja je bila 87 metrov dolga in 13 metrov široka. Druga ladja, zgrajena leta 1991, je plula pod zastavo Belizeja, v Ravenno pa je priplula iz Tripolija.

Reševalno akcijo so oteževale neugodne vremenske razmere. Na krovu potopljene turške ladje je bilo 11 ljudi, od tega so jih pet že rešili. Za eno od smrtnih žrtev je bila usodna podhladitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.