Svet
28217 ogledov

Po novem koronavirusu še ta hud udarec

Kobilice Profimedia
Pred seboj uničujejo vse, kar jim pride na pot.

Roji kobilic so v zadnjih tednih uničili na tisoče pašnikov in obdelovalnih površin na Sardiniji in tako prizadejali še en udarec pridelovalcem, ki se že tako težko soočajo s posledicami epidemije novega koronavirusa, so danes objavile tamkajšnje skupine pridelovalcev. 

Število kobilic je močno naraslo ob višjih temperaturah, samo v osrednji provinci Nuoro so uničile okrog 15 tisoč hektarjev pašnikov, je povedal Michele Arbau iz sardinijske podružnice italijanske zadruge Coldiretti. 

"Pridelovalci so izgubili pašo, pridelek za jesen in zimo, brez setve so ostali tudi pridelovalci ječmena," je povedal Arbau. 

Poleti so kobilice običajen pojav na mediteranskem otoku, vendar letos je nadloga bistveno množičnejša kot običajno. Lani so omenjeni škodljivci uničili okrog dva tisoč 500 hektarjev kmetijskih površin, takrat je bilo govora, da gre za največjo škodo po drugi svetovni vojni. 

Letos so klimatske razmere in zgodnje vročine še bolj naklonjene razmoževanju kobilic, njihov uničevalski pohod je le pika na i težav, s katerimi se soočajo Italijani. Kot je znano, država je bila prva močno prizadeta zaradi epidemije novega koronavirusa, ki je pri njih zahteval več kot 34 tisoč smrtnih žrtev in skoraj 240 okuženih. 

Med poostrenimi ukrepi zaradi epidemije so se pridelovalci soočali s pomanjkanjem delovne sile, nato pa še s hladnim vremenom, ki je uničil ogromne količine sadja. Zadnji udarec so kobilice, ki bodo, ocenjujejo kmetje na Sardiniji, spravile na kolena številne v njihovih vrstah, če jim na pomoč ne bo priskočila država. 

koronavirus Italija Svet Več italijanskih dežel naj bi pred odprtjem prirejalo podatke o okužbah

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 3
  • Avatar Tollijenka
    Tollijenka 01:26 27.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m

  • Laznivi 23:04 26.junij 2020.

    Da ne bi kdo pomislil na zastrupljanje te letece golazni ,nasi slo okoljevarnoztiki ki zivijo brez jesti bi se spet UZburli.

  • MAVS 22:31 26.junij 2020.

    Te kobilice v Italiji so enako škodljive kot jankovičevi in šarčevi bicikloklošarji v Ljubljani. Nujna je temeljita deratizacija enih in drugih.