Svet
17 ogledov

Po obilnem dežju grozijo poplave

Avstrijski gasilci po državi še danes odpravljajo posledice silovitega neurja. ( Žurnal24 main
Na avstrijskem Koroškem se je zaradi dežja sprožilo več zemeljskih plazov. Obstaja velika nevarnost poplav. Več cest je zaprtih, v noči na nedeljo sta bila zaprta tudi prelaza Korensko sedlo in Ljubelj.

Močne padavine so na avstrijskem Koroškem največ težav povzročile v prometu. Dež je zalival ulice, sprožilo pa se je tudi več zemeljskih plazov, zaradi česar so imeli polne roke dela predvsem gasilci.

Zaprtih je bilo več cest. Na prelazu Korensko sedlo je avtomobil iz Češke zapeljal na hudourniški nanos, pri čemer potniki niso bili poškodovani, avto pa so rešili gasilci. V Podljubelju je bil zbiralni bazen za vodo prenapolnjen, zato so cesto iz varnostnih razlogov zaprli, a so jo zjutraj za promet že odprli. V hidroelektrarni Labot na Dravi so medtem povečali pretok, da bi preprečili poplave.

Na območju Špitala ob Dravi sta voda in blato poškodovala dve stanovanjski hiši ter bazen, v soboto zvečer pa je sunek vetra zrušil drevo v Šmohorju, ki je padlo na parkiran avtomobil in ga hudo poškodovalo.

V Borovljah je v 24 urah padlo skoraj 90 litrov dežja na kvadratni meter, v Celovcu pa nekaj manj kot 70 litrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.