Svet
3680 ogledov

Po obisku "policistov" ostala brez vsega

Hrvaška policija ob Dravi Marko Jurinec/Pixsell
Policisti pozivajo vse, naj bodo pozorni na podobne prevarante.

Nepridipravi so izkoristili 78-letno žensko in jo okradli. V četrtek popoldne sta se dva moška pojavila na vhodnih vratih doma 78-letne ženske iz Slavonije. Predstavila sta se ji kot policista in ji dejala, da sta prišla preverjat pristnost nakita in denarja. 

Gospe sta naročila, naj jima prinese pokazat ves nakit in denar, ki ju ima doma, da bosta preverila, ali gre za "pravo" stvar. Ko jima je to prinesla, sta predmete zgrabila in zbežala, piše Glas Slavonije. 

Podobni primeri prevar, ko se posamezniki predstavljajo kot delavci različnih podjetij in izkoristijo nepozornost stanovalcev, se dogajajo tudi pri nas. Policisti opozarjajo ljudi, naj bodo pozorni na vse neznane ljudi. Od ljudi, ki se predstavljajo kot predstavniki različnih podjetij, naj zahtevajo dokumente, s katerimi izkažejo identiteto. Poskrbijo naj tudi, da zaklepajo stanovanja, pa čeprav stopijo samo za vogal in da neznanih ljudi ne spuščajo v stanovanja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 20:04 10.marec 2018.

    Brez naloga nima uradna oseba kaj delat na posesti kaj šele v hiši.

  • Lovebites 17:31 10.marec 2018.

    Koga zanima,kaj se dogaja v neki Slavoniji? A mislite,da v cefurskih cajtngih omenjajo,kaj se dogaja v SLO?Imate fetis na cefurje in ne znate objavljat nic pametnega ali pa je vasim cefurskim studentom dolgcas in objavljalo bullshit iz njihovih krajev.