Svet
140 ogledov

Po obrezovanju še "likanje" prsi deklic

Polaganje vročih kamnov na deklico. (Foto: Current TV) Žurnal24 main
Obrezovanju deklic v nekaterih afriških državah se je zdaj pridružilo še „likanje“ prsi. Matere deklicam na prsi pritiskajo vroče kamne, da bi preprečile njihov razvoj.

Ameriška televizija Current TV je v Kamerunu posnela prispevek o nenavadni praksi tamkajšnjih mater. Te verjamejo, da njihovih hčera ne bodo posilili oziroma da ne bodo zanosile že v najstniških letih, če bodo imele majhne prsi.

V Kamerunu je najstniška nosečnost zelo pogosta, a namesto da bi se te težave lotili z izobraževanjem mladih, so se jo lotili na „cenejši“ način. Okrog devetega leta, ko deklica vstopi v puberteto, ji začne mati na prsi polagati vroče kamne in podobne predmete, da bi preprečile rast prsi. Matere so prepričane, da majhne prsi pomenijo, da jih moški ne bodo opazili in zato jih ne bodo posilili. Vztrajajo, da takšno početje deklicam ne škodi.

A ženske, ki takšnemu početju nasprotujejo, opozarjajo, da v „najboljšem“ primeru pride le do opeklin, možne so še deformacije pri razvoju prsi in pa seveda ima sam postopek uničujoč učinek na psiho deklic. To početje zato primerjajo z obrezovanjem deklic, ki ga še vedno izvajajo v nekaterih afriških državah, kjer deklici odstranijo klitoris in ji celo zašijejo sramni ustnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.