Svet
19 ogledov

Po odhodu z zabave zmrznil v snegu

sneg zda 03 02 2011 Žurnal24 main
Po obilnem sneženju se je Balkan zdaj znašel v primežu mraza. Temperature so se namreč ta konec tedna spustile 20 stopinj pod ničlo in zahtevale nove smrtne žrtve.

Na prihod mraza se pripravljajo tudi v Nemčiji, iz severne Italije pa medtem poročajo o težavah zaradi obilice snega. V Romuniji je od četrtka zaradi mraza umrlo sedem ljudi, o smrtni žrtvi pa poročajo tudi iz Srbije, kjer so v snegu odkrili truplo 51-letnega moškega, ki se je vračal z neke zabave.

Hud mraz s temperaturami do 22 stopinj pod ničlo je Srbijo, Romunijo in Bolgarijo zajel po večdnevnem močnem sneženju, zaradi česar je ponekod zapadlo do tri metre snega. O močnem sneženju pa danes poročajo tudi iz severne Italije. Najbolj prizadeto je območje Alessandrie in Astija v Piemontu, kjer je okoli 9000 ljudi začasno ostalo brez elektrike, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

V Nemčiji se medtem pripravljajo na sibirski mraz in temperature 20 stopinj pod ničlo. Z nizkimi temperaturami se sicer že soočajo na vzhodu države, zahodni deli Nemčije pa naj bi temperature z dvomestnimi številkami pod lediščem občutili od torka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.