Svet
17 ogledov

Po okužbi s salmonelo pristala na vozičku

KFC EPA
Veriga hitre prehrane KFC mora družini avstralske deklice Monike Samaan, ki se je v restavraciji okužila s salmonelo in pristala na invalidskem vozičku, plačati 6,2 milijona evrov odškodnine.

Deklica se je okužila v sydneyjski restavraciji KFC leta 2005, ko je pojedla porcijo ocvrtih piščančjih bedrc. Utrpela je tako hude poškodbe možganov, da ni mogla več govoriti, nato pa je pristala tudi na invalidskem vozičku. Po zastrupitvi je bila v komi namreč kar šest mesecev, njen brat in starši pa so imeli več dni želodčne težave.

Iz podjetja so se sporočili, da se s sodbo sodišča ne strinjajo in da se bodo pritožili, poroča BBC News. Predstavnik podjetja je dejal, da z Monikino družino sicer sočustvujejo, a morajo ob tem braniti tudi ugled podjetja, ki ponuja zdravo in kakovostno hrano. Poleg tega pa tudi trdi, da na sodišču niso dokazali, da bi bilo za okužbo krivo piščančje meso iz njihove restavracije.

Odvetnik prizadete družine pa je z razsodbo zadovoljen, saj je družina zaradi hčerkine bolezni zapravila skoraj vse svoje prihranke. "Monika je zdaj že veliko dekle in zelo težko jo je dvigovati, jo oskrbovati in poleg tega paziti še na njenega mlajšega brata," je dejal odvetnik George Vlahakis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.