Svet
12 ogledov

Po operaciji v vegetativnem stanju

Kim Kjong Hui Reuters
Zdravstveno stanje tete severnokorejskega voditelja Kim Džong Una naj bi bilo kritično.

Že dlje se ugiba, kaj se je zgodilo s Kim Kjong Hui, teto severnokorejskega voditelja Kim Džong Una. Ameriški in južnokorejski obveščevalni viri zdaj navajajo, da je Hui prestala operacijo možganov, po kateri je ostala v komi. Ne le to, njeno stanje naj bi bilo kritično.

Hui so nazadnje videli v javnosti 10. septembra na prireditvi, na kateri je sodelovala severnokorejska vojska. Njena odsotnost je najbolj zbodla v oči 17. decembra, ko so se spominjali smrti Kim Džong Ila.

Po operaciji v vegetativnem stanju

Časnik JoongAng navaja ameriškega obveščevalca, ki trdi, da je Hui v vegetativnem stanju vse od tedaj, ko so jo operirali v Parizu. Po operaciji, ki naj bi bila v zadnjih mesecih lanskega leta, je v kritičnem stanju, ki je posledica zapletov, povezanih s težavami s srcem. Poleg tega poročajo, da tehta vsega 35 kilogramov.

Kot poročajo, naj bi se Hui v preteklosti zdravila zaradi raka, imela pa naj bi tudi težave z alkoholom in depresijo. Vzrok za slednje naj bi bil samomor njene hčerke pred osmimi leti.

"Ni razloga, da ne bi verjel"

"O njenih zdravstvenih težavah je bilo veliko informacij in na zadnjih fotografijah in posnetkih ni delovala dobro, tako da ne vidim razloga, da tem navedbam ne bi verjel," je za The Daily Telegraph dejal analitik Daniel Pinkston. "Diktatorji trpijo za prekletstvom diktatorjev. Imajo veliko privilegijev in ugodnosti, pa tudi stresa in pritiskov, ki jih prinaša njihov položaj. Samo ljudje so, zato je neizogibno, da trpijo za zdravstvenimi težavami."

Težave z zdravjem je imel tudi pred dvema letoma preminuli veliki vodja Kim Džong Il. Kot poročajo, je imel sladkorno bolezen, epilepsijo in težave s srcem. Leta 2008 ga je zadela kap, ki bi bila zanj skoraj usodna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.