Svet
14 ogledov

Po petih mesecih je končno pobegnil

Manila Reuters
Štirinajstletniku iz ameriške zvezne države Virginija je po petih mesecih uspelo pobegniti iz filipinske džungle, kjer so ga zadrževali pripadniki Al Kaide.

Štirinajstletni Kevin je poleti z mamo letoval na Filipinih. Medtem ko sta s sorodniki uživala blizu otoka Zamboanga City, so jih zajeli skrajneži, ki so poklicali v Virginijo in od Kevinovega očeta zahtevali visoko odkupnino.

Najprej izpustili mater

Dva meseca po ugrabitvi so ugrabitelji najprej izpustili njegovo mater. Nato je uspelo pobegniti tudi Kevinovem bratrancu, po petih mesecih pa še Kevinu.

Tvegal življenje

Beg je bil zelo naporen in tvegan. Da je vse skupaj lažje izpeljal, je zapornikom, s katerimi se je družil, dejal, da se gre okopat k bližnjemu izviru. Ko se mu je uspelo izmuzniti, se je odločil, da sledi reki, ki bi ga lahko odnesla do vasi, kjer bi mu lahko kdo pomagal. Dva dni je taval po pragozdu, dokler ni prišel do vasi, kjer so mu na pomoč takoj priskočili vaščani.

Kevinov oče Heiko Lunsmann je presrečen, da se je sinu uspelo rešiti. "Zelo sem ponosen nanj. Heroj je. Dva dni je taval po gozdu," je povedal. Presrečna je tudi njegova mati, s katero sta trenutno skupaj v bolnišnici. V naslednjih dneh naj bi se že odpravila na varno v ZDA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.