Svet
4 ogledov

Po pivo le z osebno

pivo Dejan Mijović
Predlog prepovedi prodaje alkohola mladoletnim.

Mlajši od 18 let v Italiji verjetno kmalu ne bodo več mogli kupiti alkohola. Parlamentarna komisija za socialne zadeve je potrdila predlog zakona, po katerem bo prodaja alkohola mladoletnim prepovedana, za kršitve pa predvideva kazni od 250 do tisoč evrov. Če bo nova zakonodaja sprejeta, bodo morali mladi, ki bodo želeli kupiti alkohol, predložiti osebni dokument. Na avtomatih z alkoholnimi pijačami pa bodo starost preverjali prek elektronskega sistema. Za kršitve zakona bodo zagrožene denarne kazni, lastnikom gostinskih lokalov, v katerih bodo večkrat zaznali kršitve, pa bo grozil odvzem licence.

Komentarjev 3
  • Tomaž Rozman 16:55 12.oktober 2012.

    Se povsem strinjam. Nekaj podobnega bi morali uvesti tudi pri nas, za trgovine, nocne lokale in podobno. Ce zelis piti alkohol, moras biti pac dovolj star in ob nakupu predloziti osebni dokument. Samo se mi vseeno ne zdi to resitev ...prikaži več problema, ker kaj se zgodi ko polnoletna oseba kupuje alkohol za mladoletnike. Stvar je samo v nadzoru in nadzor nad tem bi bil zelo tezak.

  • Pikapoka86 15:41 12.oktober 2012.

    Dvignit mejo je prav, vendar jo je treba dopolniti z drugimi preventivnimi aktivnostmi, ki bodo med mladimi zmanjšale uporabo alkohola, najlažje je samo prepovedat, omejit..

  • erikkk 10:16 12.oktober 2012.

    Pravilno ! Tudi sam vidim dost mladih pijanih v Celju. Lansko in letos poleti so metali kamenje na drugo stran savinje na cesto. Predstavljat si ne morem kaj bi kakšnega pešca zadeli.Zdi se mi zelo pravilno da ...prikaži večda se za alkohol daje le polnoletnim.