Svet
44 ogledov

Po pokolu: sin rojen, oče v komi

Sin žrtve streljanja v Koloradu Reuters
Apatičnost množičnega morilca na sodišču je bila zaigrana. "Joker" mora nositi masko.

Buren prihod na svet

Enaindvajsetletnica, ki je preživela pokol Jamesa Holmesa na premieri Batmanovega filma v Aurori pri Denverju, je rodila zdravega dečka.

Njen soprog Caleb Medley je še vedno v umetni komi, saj ga je Holmes ustrelil v glavo. Izgubil je desno oko, poškodovane ima možgane. Kot številni Američani tudi on nima zdravstvenega zavarovanja. Stroški zdravstvene oskrbe bi lahko znašali tudi do dva milijona dolarjev, zato je njegov prijatelj že ustvaril spletno stran, prek katere zbirajo denarna sredstva.

Katie je sina po rojstvu prinesla v sobo, kjer okreva njen soprog. Kot je povedal družinski prijatelj, se je odzval na bližino sina: narasla sta mu pritisk in srčni utrip.

Nosi masko

Kot poročajo ameriški mediji, Holmesa v priporu do zdaj ni obiskal prav nihče, niti družinski člani niti prijatelji. Ves čas nosi masko, ki mu preprečuje, da bi pljuval na stražarje.

Namestili so ga v samico, kjer je varen pred svojimi sojetniki. Edini kos pohištva v celici je zelena žimnica, na kateri spi.

Kot je za Daily News povedal paznik, je v ponedeljkovem nastopu pred sodnikom Holmes preprosto zaigral svojo omotičnost. Na sodišču je imel breizrazen obraz, odsoten pogled, pri obravnavi ni sodeloval. Zato so se pojavila ugibanja, da naj bi bil pod vplivom kakšnih zdravil. "Zdravil ne delimo kar tako. Ne gre tako. Če se je vedel zaspano, se je pretvarjal," je dejal paznik.


Komentarjev 1
  • izvedenec 14:14 25.julij 2012.

    beden članek, kaj nas obremenjujete s tujimi tragedijami, pišite o SLO otrocih, ki nimajo kaj za jest, ker so rdeči tajkuni izropali njihove starše