Svet
26 ogledov

Po pol stoletja odkrila, da njen sin ni njen

dojenček porodnišnica Shutterstock
Novorojenčka je odnesla medicinska sestra, po enem letu pa so na podlagi fotografije ugotovili, da so našli pravega otroka. A DNK analiza je po 50 letih pokazala, da so se motili.

Dora Fronczak je leta 1964 v Chicagu rodila sina Paula Josepha. Le dan po porodu ji je neznanka, ki se je preoblekla v medicinsko sestro, otroka ugrabila. Čez leto dni je policija v vozičku v New Jerseyu našla zapuščenega dečka. Preiskovalci so zaključili, da gre za ugrabljenega Paula, poroča hrvaški spletni portal 24.sata.

Ves čas je nekaj sumil

"Ves čas me je nek glas v glavi spraševal, ali sta Dora in Chester res moja prava starša. Nagovoril sem ju za DNK analizo, rezultati pa so nas vse šokirali," je za medije povedal Paul, ki se je vseskozi spraševal, kdo pravzaprav je. Takoj, ko je izvedel, da njegova starša nista tudi njegova biološka starša, jima je poslal elektronsko pošto z natančno DNK analizo. Naslednji dan sta ga poklicala ogorčena starša, ki sta po 50 letih izvedela resnico.

Primer dvignil veliko prahu

Starša ugrabljenega otroka sta dobivala pisma podpore iz vsega sveta, med drugimi jima je pisal tudi papež. Novinarji so trkali na okna, se vzpenjali na telefonske drogove, jih fotografirali v cerkvi in jim povsod sledili, razlaga Paul. Ugrabitelji so za otroka zahtevali celo odkupnino.

Otroka vrnili na podlagi fotografije

FBI je preveril več kot 10.000 dojenčkov, izprašali so na tisoče ljudi. Ko so našli zapuščenega dojenčka, so na podlagi fotografije ob rojstvu zaključili, da gre za ugrabljenega otroka. Dojenček na fotografiji naj bi imel namreč podobna ušesa kot najdeni. To naj bi zadostovalo tudi staršema, ki sta dve leti in pol kasneje otroka tudi uradno posvojila.

Za to sploh ni vedel

Paula sta starša vzgajala kot svojega, za incident pa mu nikoli nista povedala. Zanj je izvedel, ko je slučajno našel škatlo s fotografijami in časopisnimi članki. "Nisem podoben svojima staršema, ki sta poljskega in hrvaškega porekla," je povedal Paul, ki je dodal, da je tudi policija začenjala sumiti, da ne gre za pravega otroka. A vse to, tako Paul, čustev do staršev ni spremenilo. "Dora in Chester sta krasna starša in danes sem takšen, kakršen sem, le zaradi njiju. Oba imam rad in tako bo ostalo," je povedal Paul. Tudi Dora in Chester se s tem strinjata, po začetnem šoku pa sta se odločila, da Paulu le pomagata poiskati biološke starše.

Komentarjev 3
  • mph 15:41 05.junij 2013.

    Prebral. Ti si?

  • Kristijan Chvatal Raco 03:52 05.junij 2013.

    najprej preber, pol komentirej

  • mph 01:33 05.junij 2013.

    Res, super družinski vzorni odnosi, da se otrok stalno sprašuje, če sta to res njegova starša. Mislim ...