Svet
6 ogledov

Po pomoti se je razstrelil

Bomba v Dublinu You tube
Bombaš razstrelil samega sebe, ker je pozabil, da se premakne ura.

Irska policija je prepričana, da je bombaš pozabil premakniti uro na bombi za eno uro naprej. Druga razlaga je, da bomba ni eksplodirala ob nastavljeni uri ter da se je vrnil, da bi preveril, kje se je zataknilo.

Mimoidoči v Dublinu, kjer se je napad zgodil, so v kamere ujeli trenutek, ko ga je v nedeljo zvečer eksplozija pognala v zrak. "Nesrečo" je preživel, očividci so ga po poročanju britanskih medijev videli, kako je krvav obležal na cesti, nato pa se dvignil in sedel v taksi.

Ne gre za terorizem

Bombo je postavil pod avtomobil znamke volvo v centru mesta. Kot je za britanske medije pojasnil neimenovani vir pri policiji, je govora o strokovno narejeni bombi in ne amaterski zadevi.

Po prvih dognanjih ne gre za teroristični napad, organizirala naj bi ga kriminalna združba. Avtomobil v lasti lokalnega podjetnika je eksplozija popolnoma uničila, po navedbah medijev so popokala tudi bližnja stekla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.