Svet
9 ogledov

Po potresu desettisoči spijo pod nebom

Prebivalci mesta Jiljang po potresu spijo pod zvezdami. Reuters
Oblasti so na območje že napotile pomoč za prizadete prebivalcev, med drugim več tisoč šotorov, odej in zaloge vode. Pomoč je zanje namenil tudi Rdeči križ.

Na Kitajskem se še naprej zvišuje število žrtev potresov, ki sta v petek prizadela jugozahodni provinci Junan in Guidžou. Po zadnjih podatkih je tresenje tal zahtevalo najmanj 80 smrtnih žrtev, približno 730 ljudi je ranjenih. Težave z dostopnostjo območja reševalcem otežujejo delo, zato se oblasti bojijo, da se utegne število žrtev še dvigniti.

Stotisoči zapuščajo domove

Dodatno težavo predstavlja neugodna vremenska napoved v prihodnjih dneh, kar bi lahko še otežilo prizadevanja reševalcev, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

V tresenju tal je bilo poškodovanih najmanj 6650 hiš, še več, okoli 430 tisoč, je bilo poškodovanih, zato so evakuirali 100 tisoč ljudi, še enkrat toliko pa jih bodo morali preseliti na varno, dodaja AP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.