Slovenija
54 ogledov

Po radiu v italijanščini, na prireditvi v slovenščini

lučke Saša Despot
V Ljubljani na silvestrovo pričakujejo več kot 100.000 ljudi.

Praznična Ljubljana je med turisti izredno priljubljena. Lani je slovensko glavno mesto decembra obiskalo milijon ljudi, letos pričakujejo podoben obisk. Kot so že sredi meseca povedali za zurnal24.si, pričakujejo, da bo letošnji december rekorden.

"Lani je na vseh trgih silvestrovalo 50.000 obiskovalcev. Če pa štejemo vse površine, pa je bil obisk blizu 100.000. Če se ne zgodi kaj nepredvidenega, pričakujemo podobno število obiskovalcev tudi letos," so nam v četrtek dejali na Turizmu Ljubljana. 

Tradicionalno Ljubljano konec decembra obišče največ Italijanov. Sicer pa v zadnjih letih beležijo tudi porast ameriških gostov, ki na podlagi dejstva, da je Ljubljana čedalje pogosteje na lestvicah najbolj zaželenih ciljev, obiščejo Slovenijo. 

Program silvestrovanja, ki se bo odvijalo na Kongresnem, Mestnem, Pogačarjevem trgu in Trgu francoske revolucije, bo v slovenskem jeziku. Napovedi dogodkov na sejemskem radiu pa so od 25. novembra do 8. januarja v slovenskem, angleškem in italijanskem jeziku. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • nostradamus 08:51 01.januar 2017.

    +++

  • ac-dc 21:12 31.december 2016.

    Konec leta in konec fejk kuhanega vina. Komaj čakam pomlad.