Svet
24 ogledov

Po Samsungih zdaj še samovžigi iPhonov?

iPhone Profimedias
Več uporabnikov pametnih telefonov iPhone na Kitajskem trdi, da se je njihov mobilni aparat samodejno vnel oz. eksplodiral.

Več uporabnikov iPhona na Kitajskem trdi, da se je njihov pametni telefon vnel oz. eksplodiral, je sporočila kitajska organizacija za zaščito potrošnikov iz Šanghaja. 

Oktobra so samovžigi pametnih telefonov Galaxy Note 7 prizadeli konkurenčno podjetje Samsung, ki je moral zaradi varnostne napake odpoklicati 2,5 milijonov aparatov. 

Osem poročil o samovžigih

Šanghajska potrošniška organizacija sedaj trdi, da je v zadnjih mesecih prejela osem poročil uporabnikov iPhona, ki govorijo o tem, da so se aparati samodejno vžgali med uporabo ali polnenjem. 

Navajajo besede neke ženske, ki trdi, da je njen iPhone 6sPlus eksplodiral v avgustu, pri čemer se je razbil ekran, vnela baterija ter hrbtna stran aparata. 

Apple je ženski zagotovil nov iPhone, a po navedbah organizacije se z vzrokom incidenta ni ukvatrjal. 

Ugasle baterije

"Apple bi se moral odzvati odgovorno do potrošnikov," je sporočila kitajska organizacija, ki je v zadnjih dveh mesecih prejela tudi več pritožb zaradi ugaslih baterij. 

Uporabnikom, ki so se pritožili zaradi baterij je Apple pretekli mesec ponudil nove za aparate iPhone 6s, pri čemer je trdil, da ugašanje baterij ne predstavlja varnostnega tveganja.

Konkurenca kitajskih znamk

Apple, za katarega predstavlja Kitajska pomemben trg, se v zadnjem času sooča z naraščajočo konkurenco kitajskih znamk, med njimi Huawai, ki je razširjen tudi na evropskem trgu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Johnny13a 09:58 07.december 2016.

    Članek piše o samovžigih? In Samsungi so se VŽGALI

  • boogin1 09:28 07.december 2016.

    Če imaš ti Iphone še ne pomeni, da se ni vžgal, zato ne zagovarjaj Iphone.

  • Avatar skeptik
    skeptik 08:35 07.december 2016.

    Nič ni fake, takšna pena nastane, ko izgorijo celice v bateriji.