Svet
12685 ogledov

Po šestih letih pogrešanega dečka našli v drugi državi, sredi ceste

Alex Batty Greater Manchester Police
Pred šestimi leti se je izgubila vsaka sled za takrat enajstletnim dečkom Alexom Battyjem. Zdaj so ga našli na cesti v Franciji.

Danes sedemnajstletnega Alexa Battyja je na cesti ob vznožju na francoski strani Pirenejev opazil motorist. "Povedal mi je, da je hodil štiri dni. Na pot naj bi se odpravil iz nekega kraja v gorah, a ni povedal, od kod," je lokalnim medijem povedal dostavljavec Fabien Accidini, ki je najstnika našel. "Vtipkal sem njegovo ime na splet in videl, da ga iščejo.

Fant naj bi se napotil proti večjemu mestu, saj je želel poiskati pomoč na veleposlaništvu. Accidini je stopil v stik s francosko policijo, ki je nato sprožila nadaljnje postopke. Batty se trenutno nahaja v centru za mladoletnike v Toulousu, kjer čaka na vrnitev nazaj v Veliko Britanijo. 

Accidini je povedal, da je fant s pomočjo Accidinijevega Facebook profila stopil v stik z babico, ki je njegova zakonita skrbnica. "Zdravo, babica. Jaz sem, Alec. Sem v Toulousu v Franciji. Resnično upam, da boš dobila to sporočilo. Rad te imam, rad bi prišel domov," se je glasilo njegovo sporočilo.

Babica, ki je po navedbah BBC preslabotna za pot v Francijo, je že stopila v stik z vnukom. "Tako sem vesela. Govorila sem z njim, dobro je," je še vedno v šoku dejala. 

Alex se je leta 2017 z mamo, Melanie Batty, in dedkom, Davidom Battyjem, odpravil v Španijo na počitnice. Teden dni naj bi konec septembra 2017 trojica preživela v Marbelli, nato pa se vrnila domov. Osmega oktobra so dečka zadnjič videli v Malagi, nato pa se je za njim izgubila vsak sled. 

Mama in dedek, ki nista želela, da deček obiskuje šolo, naj bi z Alexom od takrat živela v nekakšnih komunah v odročnih pirenejskih vasicah. Premikali naj bi se iz kraja v kraj. Alex policiji ni razkril, kje je trenutno njegova mama in kje v Pirenejih je nazadnje živel. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Kmodri 17:02 15.december 2023.

    No, končno dobra novica! Sam je trajalo...

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 11:20 15.december 2023.

    Po moje še bog ve koliko je ntemu fantu podobnih otrok, ki so jih zblojeni starši oropalo otroštva in normalnega življenja, zaradi nekih idealističnih prepričanj in zvestega služenja velikemu guruju.

  • mojglas 10:41 15.december 2023.

    Ta zgodba me takoj dpomni na tiso deklici Julijo ki jo je mama odpeljala...mogoče se še bo pa tista punca tam našla.