Svet
6050 ogledov

Po Seulu nova tragedija: zrušil se je most s 400 ljudmi

Zrušenje mosta v Indiji Profimedia
Nova tragedija: zrušil se je most s 400 ljudmi, vsaj 40 mrtvih.

Po tragediji v Seulu, ko je na sobotnem festivalu v Seulu v stampedu umrlo najmanj 151 ljudi, se je v Aziji zgodila nova tragedija. Tokrat se je zrušil most v indijski zvezni državi Gudžarat na zahodu Indije.

Robert Golob festival Svet Tragedija na noč čarovnic. Oglasil se je Robert Golob. Stampedo v Seulu stampedo Svet Trenutki pred grozljivko v Seulu. Vsaj 151 mrtvih, večina mladih žensk.

Na mostu v mestu Morbi je bilo okoli 400 ljudi, vsaj 40 je mrtvih, reševalna akcija še poteka, saj je veliko ljudi še pogrešanih, tako da utegne števila umrlih še narasti, poročajo britanski mediji. 

Odzvala se je tudi predsednica Indije Droupadi Murmu, ki je državljane nagovorila prek družbenega omrežja Twitter. "Tragedija v Morbiju, v provinci Guajarat me je pretresla. Moje misli in molitve so pri prizadetih ljudeh," je med drugim zapisala. Most, dolg 230 metrov, je bil sicer zgrajen začasa britanske vladavine v 19. stoletju. V zadnjem času je bil zaprt zaradi prenove, prenovljenega so ga odprli ravno prejšnji teden.

1/4
Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.