Svet
75 ogledov

Po skoraj tridesetih letih spet tak konec

Victor Barrio bikoborba EPA
Eden najboljših španskih bikoborcev je med sobotno prireditvijo naletel na premočnega nasprotnika.

Devetindvajsetletni Victor Barrio je umrl, po tem ko ga je zabodel bik. Med bikoborbo ga je bik vrgel na tla in zabodel v prsni koš. Barria so odpeljali v bolnišnico, kjer pa mu zdravniki niso mogli pomagati. Dogodek v mestu Tereul so v živo prenašale tudi televizije. Festival so po njegovi smrti prekinili.

El Pais piše, da se je Barrio za kariero bikoborca odločil pred devetimi leti. Pred tem je med študijem delal na golf igrišču. "Vedno sem občudoval bikoborce in dogodek, a me je bilo sram reči, da želim postati bikoborec in junak, kot sem jih jaz videl," naj bi dejal ob neki priložnosti. 

 

Barrio je prva človeška smrtna žrtev na bikoborbi po skoraj tridesetih letih. Leta 1987 je v areni umrl Jose Eslava Caceres, ko ga je bik stisnil ob ogrado in mu predrl pljuča. 

Barrio pa ni edina smrtna žrtev, ki so jo povzročili biki ta konec tedna. Po poročanju medijev naj bi med tradicionalnim in krutim tekom pred biki umrl en človek. Tovrstni teki sicer vsako leto zahtevajo več človeških življenj. 

Krvava tradicija

Sicer gre pri borbah predvsem za krvavo tradicijo, ki so jo prepovedali celo v nekaterih predelih Španije, kjer so bikoborbe najbolj priljubljene. Za bike je prav tako mučen tek pred biki, kjer doživljajo velike travme pri preganjanju s strani množice skozi ulice mesta. Žalosten in travmatičen je tudi konec, ko jih usmrtijo v areni.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 16
  • Rihard Marinšek 09:26 12.julij 2016.

    Tragedija je bila že pred bikoborbo...

  • Avatar čavez
    čavez 07:21 11.julij 2016.

    To to cenim bikec.

  • marabunta 22:35 10.julij 2016.

    d....saj ni potrebno dokazovat kakšen kaliber si, z veseljem bi te spustila golorokega v areno, pa se potem tam šopiri in delaj pametnega...bruhhh