Svet
80 ogledov

Po smrti dveh otrok Ikea opozarja na nevarnost nestabilnih omar

Ikea Profimedias
Po smrti dveh otrok v ZDA se je Ikea odločila, da bo kupcem 27 milijonov prodanih omar brezplačno ponudila orodja za pritrditev omar na steno.

Po tragični smrti dveh otrok v ZDA, je Ikea izdala varnostno opozorilo za nekaj omar in predalnikov. "Varnost je za nas zelo pomembna. Naše omare in predalniki so varni, če jih pritrdite na steno in jih sestavite po navodilih. Zato vsem kupcem okoli 27 milijonov kosov prodanega pohištva tipa omar in predalnikov, ki jih je treba pritrditi na steno, brezplačno ponujamo ustrezno orodje," so v izjavi za javnost zapisali pri Ikei.

Tuji mediji izpostavljajo predalnike tipa Malm, ki so se v ZDA prevrnili na dva otroka in ju smrtno poškodovali. Ameriška komisija za varnost uporabniških izdelkev celo pozivajo kupce, naj ikeijinih omar in predalnikov sploh ne uporabljajo v prisotnosti otrok, če niso pritrjeni na steno.

Oba smrtna primera sta se zgodila že preteklo leto. Ena mamic pa se je javno izpostavila tako na družbenem omrežju Facebook, kot v ameriških medijih. Jackie Collas se je po smrti svojega dveletnega sina Currena zavzemala za umik predalnikov Malm. "Prišla sem v njegovo sobo in videla, da se je predalnik prevrnil na njega. Njegova glave je bila ujeta med posteljo in predalnik, celotna teža predalnika je pritiskala na njegov vrat. Ko sem po nekaj poskusih uspela dvigniti predalnik in ga dvignila, ni več dihal," je mati zapisala na Facebook in rotila druge starše, naj pritrdijo omare na stene, da se njihovim otrokom kaj takega ne bi zgodilo.

 

Junija leta 2014 je še en majhen otrok v ZDA umrl zaradi poškodb, ki jih je utrpel, ko se je predalnik Malm prevrnil na njega.

Ameriška komisija za varnost uporabniških izdelkov in Ikea poročata o štirinajstih primerih, ko so se nepritrjeni predalniki Malm prevrnili, štirikrat je pri tem tudi prišlo do poškodb. Od leta 1989 pa so zaradi prevrnjenih omar in predalnikov umrli še trije ljudje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.