Svet
17 ogledov

Po snežnem neurju v New Yorku 8 stopinj Celzija

Sneg v ZDA Reuters
Veliko snežno neurje, ki je zajelo ZDA in Kanado, je vzelo najmanj deset človeških življenj. Večina jih je umrla v prometnih nesrečah povezanih z vremenskimi razmerami.

Skupaj je v ZDA in Kanadi umrlo deset ljudi, največ pet v Connecticutu, dva v Kanadi, v New Yorku in Massachusettsu pa je neurje vzelo po eno človeško življenje.

V Bostonu je umrl 14-letni deček, ki je očetu pomagal čistiti sneg. Ko se je želel ogreti v avtomobilu, se je zastrupil z ogljikovim monoksidom, ki je nastal kot posledica snega v izpušnem sistemu vozila. Na enak način je umrl tudi 20-letni mladenič. V Poughkeepsiju v državi New York je 18-letno dekle na zasneženi cesti izgubilo nadzor nad vozilom, ki je pod seboj pokopalo 74-letnega moškega, ki je stal ob cesti. Moški je na kraju nesreče umrl.

Intenzivno sneženje - ponekod je zapadlo do 90 centimetrov snega - spremlja tudi močan veter. Neurje je zajelo izjemno veliko območje, saj se razteza vse od Velikih jezer do Atlantika. Najbolj prizadete so zvezne države Connecticut, Rhode Island in Massachusetts, izredne razmere pa so razglasili tudi v New Yorku in Mainu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.