Svet
6120 ogledov

Skupina spolno zlorabila mladoletnico, nato se je nanjo spravila še družina

Italija Profimedia - fotografija je simbolična
S policije sporočili vest o aretacijah.

Italijanska Policija je v četrtek sporočila vest o številnih aretacijah, ki so jih naredili na območju Reggio Calabrie. Aretirali so štiri družinske člane žrtve spolnega nasilja.

Kot so sporočili, je mladoletna žrtev prijavila skupinsko spolno nasilje, ki ga je večje število ljudi izvajalo nad dvema mladoletnicama. Po prijavi nasilja, ki se je dogajalo lani v Palmiju, pa so se začeli grozljivi pritiski na žrtev, celo s strani njenih svojcev. 

Zaradi prijave odkrili skupino nasilnežev

Zaradi prijave mladoletne žrtve so policisti s preiskavami odkrili celo skupino nasilnežev, ki se je običajno družila in srečevala med konci tedna v Palmi. Tedaj so se namreč v majhno mestece vrnili številni člani tolpe, ki so med tednom taradi študija ali službe zapustili Kalabrijo.

Preiskavo so poimenovali operacija "Masnada" in ugotovili, da je bilo žrtev nasilja veliko več. V sklopu preiskave so v januarju začeli z intenzivnimi preiskavami, začeli so tudi s prisluškovanji in tako lahko "v živo" spremljali nasilje, ki se je dogajalo tudi v letošnjem letu.

Policisti so v luči prijave mladoletne žrtve že v novembru aretirali štiri mladoletnike, ki se bodo morali zagovarjati zaradi obtožb hudega spolnega nasilja nad dvema mladoletnicama. Kot so že novembra pojasnili, je bilo žrtev nasilja s strani tolpe še več, zato preiskava še ni končana. 

V četrtek pa ponovna aretacija

V četrtek je policija medije obvestila o vnovični aretaciji, aretirali so štiri družinske člane žrtve spolnega nasilja zaradi "nasilja in groženj s prisilo k storitvi kaznivega dejanja in oviranja preiskave".

Tudi ta aretacija je povezana z nedavno "operacijo Masnada", ki je omogočila identifikacijo 20 ljudi, med katerimi so bili nekateri še mladoletniki. Policija je ugotovila več ponavljajočih se epizod trpinčenja ene od mladih žrtev s strani njenih družinskih članov, predvsem brata in sestre ter njunih spremljevalcev. Ti so izvajali pritiske na žrtev in jo nenehno ovirali pri sodelovanju s preiskovalci. Na različne načine so poskušali doseči, da se odreče trditvam o spolnem nasilju. 

Družina naj bi dekle celo nagovarjala k samomoru, želeli so jo predstaviti tudi kot "neprištevno", da bi bile njene izjave postavljene pod vprašaj. Nagovarjanja k samomoru so šla tako daleč, da so deaktivirali njen mobilni telefon in želeli poustvariti izginotje dekleta.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Avatar mahatma2
    mahatma2 10:16 23.december 2023.

    Edino kar se lahko tule napiše , glede na vsebino članka je samo to da lahko rečemo BRAVO POLICIJA.

  • korisnik_19274 16:47 22.december 2023.

    Hinavske mozgansko maloposestniske brihte ,kje pise da so bili tujci

  • alen04 11:23 22.december 2023.

    Uvažanje golazni, rezultati dela dr. znanosti, zobarjev in podobno. Zapečena golazen daje rezultate dela. Fuj izrodki oigabni. Te kurbeže potolčt.