Svet
20 ogledov

Po spremembi spola evtanazija

Klinika Dignitas letno organizira okoli sto primerov pomoči pri smrti – največ b Žurnal24 main
Belgijski transseksualec se je po neuspelih operacijah spola odločil za evtanazijo. V Belgiji vse več evtanazij.

Nathan Verhelst je umrl v ponedeljek, potem ko so mu dovolili umreti zaradi "neznosnega psihološkega trpljenja". Šlo naj bi za prvi primer evtanazije v Belgiji po operaciji spola.

44-letnik se je rodil kot deklica Nancy, četrti otrok v družini s tremi sinovi. Starši so želeli še četrtega sina in so deklico zato zavračali. Leta 2009 je takrat še Nancy začela hormonsko terapijo, nato so ji odstranili dojki in lani opravili še operacijo, s katero so ji oblikovali penis.

Vendar pa se operacija ni odvila po načrtih, poroča Daily Mail. "Pripravljen sem bil proslaviti svoje novo rojstvo, a ko sem se pogledal v ogledalo, sem bil zgrožen," je po operacijah dejal Nathan. Ni bil zadovoljen z videzom prsi, težave pa so se pojavile tudi s penisom, saj so se pojavili znaki zavračanja organa.  "Ne želim biti ... pošast," je dejal.

Družina je za njegovo odločitev izvedela po njegovi smrti, v poslovilnem pismu, ki ji ga je zapustil.

Njegova odločitev je prišla ravno v času, ko v Belgiji teče goreča razprava o evtanaziji. Število smrti z evtanazijo se je namreč lani povečalo za 25 odstotkov. Eden od 50 v državi umre z evtanazijo. Belgijski parlament naj bi v kratkem sprejel zakone, ki bi evtanazijo dovolil tudi mlajšim od 18 let.

Komentarjev 7
  • vzev 13:04 02.oktober 2013.

    Evtanazija bi morala biti dovoljena. Pa ne samo zaradi bolezni zaradi katere trpiš, ampak tudi če postaneš invalid, če imaš tako željo. Tudi če kdo želi umreti zaradi psihičnih težav, bi pač morali najprej iti čez kak razgovor pri psihiatru, ...prikaži več in če ima človek še vedno željo umreti bi mu morali dovoliti. Kar je za vas boljši, da dajo človeku injekcijo, ali pa da morajo gasilci spravljati kose človeka v vrečko, ker se je ta zaletel v odstavno nišo?

  • Izudin 12:50 02.oktober 2013.

    res je

  • siesta 11:47 02.oktober 2013.

    Samo ta človek ni imel bolezni, ampak je bil žrtev zarukanih staršev,kateri ne bi smeli imeti otrok.