Svet
19 ogledov

Po štirih letih in pol do invalidnine

Ema
1/2
Željko Rukavina/Pixsell
Emi so šele po štirih letih in pol priznali invalidnino. Njena mati se je borila do konca.

"Končno sta zmagala logika in razum. Po štirih letih in pol smo uspeli premagati kruto birokracijo. V sredo sem dobila strokovno mnenje, na podlagi katerega so moji hčerki Emi po štirih letih in pol končno priznali osebno invalidnino. Kakšna bo višina nadomestila, še ne vem. To bodo sporočili naknadno," je za 24sata povedala Tanja Kuzle.

Njena hčerka Ema, ki danes šteje štiri leta in pol, se je rodila brez leve podlahti. Kljub težki invalidnosti ji kar tri komisije niso želele priznati osebne invalidnine. Njena mati se ni vdala, zahtevala je, da sta v komisiji prisotna tudi fiziater in defektolog. Njena vztrajnost se je zdaj obrestovala – četrta komisija je njeni mali Emi končno potrdila osebno invalidnino.

Tanja je presrečna. Pravi, da je s tem končala dolgoletni boj z birokracijo, ki bo do hitrejše invalidnine pomagal tudi drugim otrokom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.