Svet
6 ogledov

Po trčenju vlakov evakuirali prebivalce

trčenje Severna Dakota
1/3
Reuters
Zaradi trčenja dveh tovornih vlakov v Severni Dakoti so morali evakuirati del bližnjega mesta.

V ameriški zvezni državi Severna Dakota sta v ponedeljek trčila dva tovorna vlaka, od katerih je eden prevažal surovo nafto. Ob tem je prišlo do iztirjenja in več eksplozij ter požara, zaradi česar so morali evakuirati del bližnjega manjšega mesta, poročajo tuje tiskovne agencije.

Nesreča se je zgodila v ponedeljek popoldne na severu ZDA, v bližini meje s Kanado. Iztiril je vlak z več kot sto tovornimi vagoni. Kako natančno se je nesreča zgodila, ni znano. Preiskovalci še ugotavljajo, ali sta vlaka iztirila zaradi trčenja ali pa je trčenje posledica predhodnega iztirjenja enega od vlakov.

Nesreči je sicer sledilo več eksplozij, v zrak pa se dviga nevaren črn dim. Oblasti so se zato odločile evakuirati del mesteca Casselton z okoli 2.400 prebivalci, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Poročil o morebitnih poškodovanih trenutno ni.

Oblasti so sicer vsem prebivalcem, ki živijo v radiju 16 kilometrov od kraja nesreče, svetovale, naj ostanejo v zaprtih prostorih. Vremenoslovci namreč opozarjajo na spreminjanje smeri vetra, ki bi lahko zdravju nevarni dim ponesel v različne smeri, še poroča AFP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.