Svet
10 ogledov

Po trinajstih letih shodila

Monique Van der Vorst EPA
Nizozemka Monique Van der Vorst je po 13. letih shodila.

Monique Van der Vorst je pred štirinajstimi leti zaradi operacije kolena ostala delno paralizirana. Ker se nikakor ni želela vdati v usodo je začela trenirati paraolimpijsko kolesarjenje in nekaj let zatem postala prvakinja. Vendar ji življenje ni ravno prizanašalo. Leta 2008 je v prometni nesreči utrpela hudo poškodbo, ki ji je stanje še poslabšala. Zaradi nje je ostala paralizirana od pasu navzdol.

Vse skupaj ji je dalo še več moči. Še isto leto je namreč na paraolimpijskih igrah v Pekingu osvojila dve srebrni medalji.

Čudež po padcu

Med treningom za olimpijske igre, ki bodo v Londonu leta 2012 se je zgodil čudež. Ko je padla s kolesa in je čakala na pomoč je videla, da lahko spet premika noge. Tako se je odločila, da bo v kolikor bo mogoče spet shodila. To ji je z veliko vztrajnosti, vaje in volje v nekaj mesecih tudi uspelo,

Po 13 letih, ki jih je 27-letnica preživela v invalidskem vozičku, bo tako po vsej verjetnosti uresničila svoje življenjske sanje in se udeležila olimpijskih iger leta 2016 na katerih bo zastopala rodno Nizozemsko, piše BBC.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.