Svet
11 ogledov

Po vsej Evropi iščejo 5 letnega begunca Azama

Azam Žurnal24 main
Domnevno ugrabljenega petletnega Azama z zlomljeno čeljustjo išče vsa Evropa.



Petletnega Azama išče vsa Evropa, na družabnih omrežjih je za njim stekla prava iskalna akcija, deček je namreč zelo poškodovan, saj ga v v Makedoniji podrl avtomobil. Tako se glasijo pozivi ljudi na twitterju in facebooku, akcijo pa je sprožila novinarska ekipa BBC. 

#findAzam @Yozila No news of yet. Twitter, Facebook, NGOs like MSF and Save The Children all aware. Let's keep trying pic.twitter.com/EdQ2pXkQPq

— john sweeney (@johnsweeneyroar) October 2, 2015

Fanta je namreč prva opazila prav novinarka ekipe BBC- ja, v begunskem šotoru v Beogradu, kjer so mu pomagali, saj je bil hudo poškodovan.


Azam Aldaham je bil na začetku sam, z novinarji, preko prevajalca pa je povedal, da je njegov oče v Turčiji in da potuje s stricem. V istem trenutku se je v šotoru pojavil moški in se predstavil za njegovega očeta: "Mama je ostala, ker nismo imeli dovolj denarja za pot,"  je rekel moški novinarjem, vzel fantiča in ga odvedel do rešilnega avtomobila. Pregled v bolnišnici je pokazal, da ima fant zlomljeno čeljust, a ko je ekipa BBC-ja pozneje poklicala v bolnišnico, so jim zdravniki sporočili, da da Azam v družbi moškega izginili neznano kam. Azam pa je tako ostal brez ustreznega zdravljenja. 

V iskalno akcijo se je vključila organizacija Save the children, zadnji posnetek Azama pa že kroži po družbenih omrežjih. 

dezurni@zurnal24.si

 

 

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 06:38 03.oktober 2015.

    A mulc je pa kar šel z nekim čist tujim človekom?Mal je čudna tale zgodba,po moje je spet ena od tistih,ko novinarji hočejo vzbudit sočutje do avtohtonih prebivalcev v tej"begunski"krizi.Men ga niso in ga ne bodo.