Svet
11440 ogledov

Po zraku letela pločevinasta streha in klime, avto pristal v morju

Neurje na Hrvaškem 24sata
Veter je po zraku nosil pločevino, kose dimnika in klimatske naprave.

Močan veter ne povzroča preglavice le pri nas, še huje je pri naših južnih sosedih, kjer je orkanski veter odkrival strehe, podiral drevesa in potiskal avtomobile v morje. 

Okoli tretje ure ponoči je veter odnesel streho na Ježevski ulici v Zagrebu - kovinsko konstrukcijo je odtrgalo z vrha ene stavbe in jo vrglo pred vhod druge. Močan padec je ublažilo drevo med blokoma, po zraku so leteli pločevina, kosi dimnika in klimatske naprave. 

"Ponoči sem slišal, kaj se dogaja, bilo je strašno, pločevina je letela po zraku," je dejal eden od stanovalcev. "Strehe še niso odstranili, pristojne službe so ogradili področje parka in igrišče in poskušajo sanirati zadevo."

Po podatkih policije je veter odnesel pločevinasto streho v velikosti 40 krat 20 metrov. 

Na obali močna burja

Močna burja povzroča številne nevšečnosti tudi na Jadranski obali. Sunki vetra so na otoku Rab podirali drevesa in rušili terase lokalov, prizanesli pa niso niti parkiranim avtomobilom. Najhuje jo je odnesla lastnica avtomobila varaždinskih registrskih tablic, ki je, ne da bi zategnila ročno zavoro, parkirala na obali. Avto je zaradi vetra končal v morju, od koder so ga potegnili gasilci. 

Neurje na Hrvaškem | Avtor: radio rab radio rab

Poškodovanih k sreči ni bilo, nastala pa je velika materialna škoda. Poleg avtomobila je burja potopila še en gliser. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.