Svet
3 ogledov

Pobegnilo 384 zapornikov

Žurnal24 main
Iz zapora na severozahodu Pakistana je davi pobegnilo 384 zapornikov. To jim je omogočilo okoli 150 dobro oboroženih pakistanskih talibanov, ki so napadli zapor.

Kot je povedal neimenovani pakistanski uradnik, je od skupaj 944 zapornikov pobegnilo več kot 384, vključno z nekaj nevarnimi uporniki. Med njimi je bil tudi eden od odgovornih za napad na nekdanjega pakistanskega predsednika Perveza Mušarafa, sicer obsojen na smrtno kazen. Pri tem naj bi bili ranjeni najmanj trije policisti.

Pakistanski minister za informiranje je že napovedal preiskavo. "Ugotoviti moramo, zakaj so lahko uspešno izvedli takšen napad in kaj so delale varnostne službe," je dejal minister Mian Iftihar Husein.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:40 15.april 2012.

    Zelo preprosto. V Pakistanu sta dve struji. Ena ki leze v rit USA in druga muslimanska , katerim so j talibani vzor. In tako se zgodi , da talibanske zapornike držijo na 10km od Afga meje. A si predstavljate kakšna ...prikaži veča vojaška kolona teroristov je to bila . Pa saj je šel proti zaporu en cel bataljon teroristov iz zapora pa motomehanizirana brigada in ni noben nič videl niti slišal ! Zato je v Afgi tudi tako kot je in glavni krivec vsega je 120 miljonski NUKLEARNI PAKISTAN !