Svet
11 ogledov

Pod plazom umrlo vseh 18 otrok

Zemeljski plaz na Kitajskem Reuters
Reševalci so našli trupla vseh 18 otrok, ki jih je v osnovni šoli v provinci Yunnan na jugozahodu Kitajske v četrtek zasul zemeljski plaz.

Eno osebo še vedno pogrešajo, potem ko se je odtrgal del pobočja in pod seboj pokopal tudi tri kmetije v gorski vasi Zhenhe.

Zemeljski plaz je ustavil tok tamkajšnje reke, tako da je prestopila bregove, zaradi česar so morali evakuirati 800 ljudi. Reševalci so oviro že odstranili, gladina reke pa se niža. Plaz je nanesel približno 160 tisoč kubičnih metrov prsti, še ena oseba je bila huje ranjena.

Ne bi smeli biti v šoli

Otroci načeloma ne bi smeli biti v šoli, saj je na Kitajskem celotedenski državni praznik, a so morali nadoknaditi zamujeno zaradi nedavnih potresov. Njihova šola je bila sicer v potresu 9. septembra močno poškodovana, tako da so bili v drugi šoli, ki tako kot mnoga druga poslopja na območju stoji ob vznožju strmega pobočja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.