Svet
21 ogledov

Pod posteljo nastala 12 m globoka luknja

Luknja v Gvatemali
1/4
You tube
V Gvatemali je upokojenko, medtem ko je spala, prestrašil glasen zvok. Pod njeno posteljo je nastala 12 metrov globoka luknja.

"Bila sem prestrašena, ko sem slišala, da se nekaj dogaja. Slišalo se je, kot da bi nekaj eksplodiralo. Takoj sem skočila iz postelje," je za Sky News povedala prestrašena upokojenka.

Ko sta z vnukom odstranila posteljo, sta pod njo zagledala 12 metrov globoko luknjo, s premerom enega metra. Bila je tako pravilnih oblik, kot bi jo ustvarila človeška roka. Inocenta Hernandez si v življenju ni predstavljala, da se ji bo v hiši, v kateri živi že 50 let, zgodilo kaj tako nenavadnega. Res pa je, da so sosedje že nekaj tednov opozarjali, da iz zemlje prihajajo čudni glasovi, piše Sky news.

12-metrsko luknjo si je prišla ogledat tudi posebna agencija, ki se ukvarja z nacionalnimi nesrečami. Preiskovalec David De Leon je ob tem povedal, da "celotno mesto leži na vulkanski zemlji, kar pa pomeni, da nekatera območja niso mirna".

Nastanek tako globokih lukenj v Gvatemali ni redkost. Leta 2007 so zaradi podobnega nastanka vrtač umrli trije ljudje. Leta 2010 pa je podobna luknja vase pogoltnila trinadstropno zgradbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.