Svet
3501 ogledov

Pod sedežem skrivali 140 tisoč evrov gotovine

denar kuverta Fotografija je simbolična.
Moški so imeli v avtomobilu veliko gotovine.

Patrulja tržaške prometne policije je v torek v zgodnjih jutranjih urah med običajnim izvajanjem nadzora za omejitev nezakonitega priseljevanja ustavila vozilo, ki je pripeljalo iz Slovenije. 

V avtomobilu so bili državljan Italije in trije moški kitajske narodnosti. Slednji so policistom pokazali uradno dovoljenje za začasno bivanje v Italiji. Zapletlo pa se je zaradi ogromne količine gotovine, ki so jo našli pod sedežem. Skrivali so kar 140 tisoč evrov gotovine. 

Trije moški, stari med 20 in 23 let, so povedali, da se vračajo iz Slovenije, a da niso našli igralnice, kjer bi zaigrali denar, poroča Primorski dnevnik. Policisti so se povezali z oddelkom finančne straže v Trstu, ki skrbi za zakonit čezmejni pretok denarja. 

Na podlagi zakonodajnega odloka, ki zapoveduje carinsko prijavo velikih vsot denarja, je finančna straža trem Kitajcem zasegla vsoto denarja, kot jo predvideva zakon, še poroča omenjeni časnik. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.