Svet
36 ogledov

Pod vodo tudi hrvaška Istra

Poplave v Umagu
1/6
Žurnal24 main
Zaradi obilnega dežja v Sloveniji se je močno dvignil vodostaj Save, vendar razmere niso tako dramatične kot pri nas. Precej hudo je v Istri, kjer je voda poplavila nekaj kleti in hiš ter zaprla ceste.

Obilno deževje je povzročilo dvig vodostaja reke Save pri Zagrebu, ki je pri Samoborskem otoku v bližini slovenske meje že prestopila bregove. "A kljub temu, da je Sava na nekaterih mestih prestopila bregove, na Hrvaškem ni tako dramatično kot v severni Sloveniji, kjer so bile razglašene izredne razmere," piše hrvaški Jutarnji list. Vodostaj Save se je včeraj popoldan v Zagrebu po poročanju časnika dvigoval tudi do dva cm na uro, zato so dežurne službe v pripravljenosti, da odprejo kanal Sava-Odra, ki so ga zadnjič aktivirale pred 12 leti, da bi preprečile poplave v Zagrebu.

Obilno deževje sicer po poročanju hrvaških medijev povzroča preglavice predvsem voznikom, saj so zaprte nekatere ceste. Zaradi poplavljanja reke Kolpe pri Delnicah so zaprte tamkajšnje lokalne ceste, o vodi na cestiščih pa poročajo tudi iz Istre. Istarski meteorološki portal Istramet poroča, da je na področju Buj, Umaga in Novigrada padla ekstremna količina padavin, zaradi katerih so poplavljene mnoge kleti, zaradi plazov pa slabo prehodne številne ceste. V Umagu imajo pravi prometni kolaps, kar po poročanju portala ni nič čudnega, saj je vode ponekod na cestiščih za več kot en meter.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.