Svet
2 ogledov

Podaljšali pripor

Sanader ob prihodu v salzburški pripor. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sodišče v Salzburgu Ivu Sanaderju podaljšalo pripor. Med tem iz Sanaderjeve hiše v Zagrebu odnašajo različna umetniška dela.

Deželno sodišče v Salzburgu je nekdanjemu hrvaškemu premierju Ivu Sanaderju podaljšalo pripor do 27. januarja.

Sanader na predlog svojega odvetnika zaenkrat tudi ni pristal na poenostavljen postopek izročitve Hrvaški. (STA)

Na današnji obravnavi, kljub drugačnim napovedim, niso odločali o nadaljevanju izročitvenega postopka Sanaderja Hrvaški. V enem mesecu, za kolikor so podaljšali pripor, pa Sanader lahko zahteva termin obravnave, na katerem bodo odločali o izročitvi.

Ni jim hotela odpreti vrat
Med tem pa se s primerom Sanaderja še naprej intenzivno ukvarja hrvaška policija. Preiskovalci so se danes napotili na Sanaderjev zagrebški naslov. Želeli so zaseči njegovo bogato zbirko različnih umetnin.

Pri prvem poskusu so ostali pred vrati. Njegova soproga Mirjana po poročanju hrvaških medijev preiskovalcem namreč ni želela odpreti vrat. Nekoliko kasneje so v spremstvu policistov lahko vstopili.

Mirjana Sanader je bila o načrtovani zaplembi obveščena že v četrtek. Sicer se je pritožila, vendar je sodišče njeno zahtevo zavrnilo. Za zaplembo naj bi se oblasti odločile, ker naj bi si tako hotele zagotoviti, da bo država poplačana, če bodo Sanaderja obsodili zaradi domnevne korupcije.

Zaslišanih bo več kot sto
V preiskavi o korupcijskih aferah, v katere je vpleten Sanader, naj bi zaslišali okoli sto ljudi, med njimi tudi celotno vlado, vrh Sanaderjeve bivše stranke HDZ in direktorje državnih družb, piše vecernji.hr.

 







Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.