Svet
4 ogledov

Podaljšali so mu pripor

Costa concordia Reuters
Prizivno sodišče v Rimu je v torek po peturnem posvetovanju podaljšalo hišni pripor za kapitana križarke Costa Concordia.

Sodišče je zavrnilo tako zahtevo obrambe po izpustitvi na prostost kot zahtevo tožilstva, da bi kapitana namesto v hišni pripor poslali v zapor, poročajo tuje tiskovne agencije.

Kapitana ladje Francesca Schettina so aretirali 14. januarja, dan po nesreči križarke pred otokom Giglio. V nesreči je umrlo 30 ljudi, dva človeka še vedno pogrešajo.

Schettino je v hišnem priporu v svojem domačem kraju Meta di Sorrento v bližini Neaplja. Njegov delodajalec, družba za križarjenje Costa Crociere, ga je po nesreči suspendiral.

Obiskal sestro

Dvainpetdesetletni kapitan je sicer med velikonočnimi prazniki dobil dovoljenje, da obišče sestro. V nedeljo je tako smel za eno uro zapustiti stanovanje, kar je že naletelo na hude kritike sorodnikov žrtev nesreče. Televizijske kamere so ga posnele, kako je skupaj s soprogo zapustil svoje stanovanje.

Grozi mu 15 let

Schettinu zaradi povzročitve smrti iz malomarnosti grozi do 15 let zapora. Za brodolom zakonodaja predvideva do deset let zapora, zaporna kazen pa mu grozi tudi zaradi tega, ker je potnike na ladji zapustil, še preden so bili vsi evakuirani. Poleg kapitana so se na zatožni klopi znašli tudi trije vodilni ladjarskega podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.