Svet
16 ogledov

Podaljšanje pripora za Slovenca

Hells Angels imajo organizacije po vsem svetu; včasih so imeli motoristično brat Žurnal24 main
35-letnemu slovenskemu motoristu na hrvaškem podaljšali pripor. Grozi mu do pet let zapora.

Kot smo že poročali, je konec tedna v Slavonskem Brodu prišlo do incidenta članov motorističnega kluba Hells Angels, ki so razgrajali, razbijali avtomobile, pretepli in okradli tri ljudi. Med razgrajači je bil tudi 35-letni Slovenec iz okolice Medvod, ki ga je policija edinega pridržala v priporu.

Osumljen nasilništva
48-urni pripor se mu je včeraj ob 18.30 iztekel, tožilstvo je zanj zahtevalo podaljšanje pripora, kar je sodišče v Slavonskem Brodu tudi potrdilo.

Predsednik sodišča Slaven Vidmar je za Žurnal24 povedal, da je obtožen nasilništva, grozi mu do pet let zapora. Mesečni pripor mu je začel teči tisti dan, ko so ga priprli. Sodnik Vidmar je dodal, da si je priprti Slovenec že izbral odvetnika; po njegovih besedah gre za v njihovih krogih spoštovanega odvetnika Zorana Matajiča.

Želeli le pomagati
Povod za napad naj bi bila po poročanju hrvaških medijev neuspešna vključitev Hells Angelsov v organizacijski odbor motorističnega srečanja, ki je letos privabil več kot 20 tisoč motoristov. Zase so zahtevali 30 odstotkov vseh prihodkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.