Svet
10 ogledov

Podatki o karticah niso bili na varnem

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Po napadu hekerjev je Sony spet zagnal nekatere storitve v omrežju PlayStation. Med ukradenimi podatki bi lahko bili tudi podatki o kreditnih karticah uporabnikov.

Vodstvo tega japonskega podjetja se je znova opravičilo okoli 77 milijonom uporabnikom, ki so bili žrtve hekerskega napada med 17. in 19. aprilom. Po vsej verjetnosti so hekerji med drugim prišli tudi do zelo občutljivih podatkov, kot so denimo številke bančnih kartic uporabnikov, je sporočilo podjetje.

Uporabnikom so že omogočili brezplačno uporabo sicer plačljivih vsebin in v podjetju upajo, da se ti ne bi preselili h konkurentoma – Nintendu in Microsoftu. Popularno omrežje PlayStation namreč na leto podjetju prinese več kot 300 milijonov dolarjev prihodkov.  

Do vdora v omenjeni sistem je prišlo med 17. in 19. aprilom. Potem ko so vdor zaznali, so pri Sonyju stran takoj zaprli. Sledile so obširne "forenzične preiskave", med katerimi so ugotovili, da so se hekerji dokopali do številnih podatkov uporabnikov. Javnost so o vdoru obvestili šele v torek, nekaj ur po tem, ko so pri Sonyju predstavili nov tablični računalnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.