Svet
20 ogledov

Podhranjena psa jedla živega konja

Konji, kmetija PrtScr You tube
Na YouTubu se je pojavil šokanten posnetek zanemarjanja živali na eni izmed hrvaških kmetij. Ministrstvo je že odredilo nadzor.

Videoposnetek prikazuje podhranjena psa, ki krožita okrog živali in jo začneta jesti. Nekateri menijo, da gre za kobilo, ki je povrgla žrebička in poginila, spet drugi pravijo, da gre za živega konja.

Hrvaški mediji so glede verodostojnosti posnetka vprašali tudi ministrstvo za kmetijstvo. Dejali so, da so takoj po objavi posnetka opravili nadzor na kmetiji. "Takoj zjutraj so veterinarji opravili nadzor na konjski farmi Branka Borkovića. Lastnik kmetije ni bil prisoten, smo pa bili z njim v kontaktu prek telefona. Inšpektor ni potrdil, da bi bil konj v staji. Konj se nahaja na dvorišču, kot je prikazano na posnetku. V sredo bomo na kmetiji spet opravili nadzor, skupaj z veterinarji, po potrebi pa tudi z ostalimi službami (policijo, ...)," so za Dnevnik.hr dejali na hrvaškem ministrstvu za kmetijstvo.

Lastnik kmetije Branko Borković je za 24 sata dejal, da spornega posnetka še ni videl. "Posnetka še nisem videl. Sprožil sem tudi policijsko preiskavo. Že več kot 23 let sem državni sovražnik, dezerter in doživljam vse mogoče napade," je dejal Borković.

Komentarjev 3
  • Avatar Zala
    Zala 22:23 30.maj 2013.

    Branko, na posnetku se vidi, da je kobila živa, a verjetno na koncu svojih moči. Nikjer nikogar, da bi ji pomagal. In, če je res povrgla žrebička, kje je le-ta?Branko, trgala vas bi, trgala z golimi rokami pri ...prikaži več živem telesu. Vse kar je hudega na tem svetu naj se zgrne na vas!

  • Boschtjan Zupanchich 23:00 29.maj 2013.

    GROOOOOOOZNOOOOOOOOOO !!!!!!! TAKOOOOOJJJ NA GOLI OTOK Z TAKIMI ZLIKOVCI !!!!!!!!!!

  • McClain 16:22 29.maj 2013.

    in tole je nova perla zdruzene Evrope...