Svet
16 ogledov

Podkupil "ustaškega" pevca

Ivo Sanader (Foto: BOBO) Žurnal24 main
515 tisoč evrov. S toliko denarja naj bi Sanader v volilnem letu 2007 podkupil razvpitega pevca Thompsona, da ne bi nastopil za nobeno od strank.

Marko Perković Thompson je na Hrvaškem izjemno priljubljen. Pogosto pa ga kritizirajo zaradi pretiranega nacionalizma in poudarjanja ustaštva. Švicarji so mu leta 2009 zaradi očitkov, da spodbuja nasilje, desni ekstremizem in fašizem, celo prepovedali vstop v državo.

Nekdanji vidni član HDZ-ja in bivši prvi hrvaški carinik Mladen Barišić je med enim od zaslišanj podrobneje pojasnjeval pretakanje denarja iz javnih podjetji in kako so ga "vlagali“.

Tako je med drugim povedal, da je HDZ po naročilu nekdanjega premierja Iva Sanaderja v volilnem letu 2007 iz črnega fonda, kamor se je stekal denar, podkupil hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona. Plačali naj bi mu kar 515 tisoč evrov, da med kampanjo ne bi nastopil na nobenem strankarskem shodu, piše hrvaški Večernji list.

Thompson je potrdil, da ga je policija med zaslišanjem seznanila z Barišićevimi trditvami. Pravi, da je presenečen in ne more verjeti, kako lahko človek, ki ga sploh ne pozna, tako laže. Zgrožen je nad idejo, da bi bil kdo plačan za "nepetje“.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.