Svet
18 ogledov

Podpisali pogodbo za javni sektor

(Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Žurnal24 main
Hrvaška vlada in sindikat javnih uslužbencev sta danes podpisala kolektivno pogodbo za javni sektor. Sindikati so se odpovedali 170 evrom božičnic, pristali so tudi na omejitve za potne stroške.

Kolektivna pogodba za javni sektor bo uredila delovne pravice za približno 180 tisoč javnih uslužbencev do 4. oktobra 2013. Zaposleni v javni upravi bodo na podlagi te pogodbe dobili regres za dopust in denar za otroška darila, odpovedali pa so se 170 evrov božičnic in pristali na to, da uslužbenci, ki živijo manj kot kilometer stran od dela, ne dobijo nadomestila za potne stroške.

Božičnice preusmerili v sklad za brezposelne
Vlada se je odločila, da bo sredstva za božičnice preusmerila v sklad za brezposelne. Premierka Jadranka Kosor je ob podpisu ocenila, da gre za dober signal pri nadaljevanju socialnega dialoga, in poudarila, da je nadaljevanje dogovarjanja s sindikati zanjo bolj pomembno kot denar, ki so ga privarčevali pri božičnicah in nadomestilih za potne stroške.

Jadranka Kosor, vlada, hrva%C5%A1ka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main


V teh dneh sicer hrvaška vlada pripravlja tudi načrt proračuna za leto 2011. Sabor je namreč odločil, da v naslednjih dveh letih ne bo možno zvišati stroškov v državnem proračunu, ki so z avgustovskim rebalansom dosegli 16,7 milijarde evrov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.