Svet
3171 ogledov

Podžupan sinu dal občinsko stanovanje, zdaj odstopil

vhodna vrata stanovanja s ključi Profimedia
Podžupan Celovca, Alois Dolinar iz stranke Ekipa Koroška je odstopil s položaja, je v torek sporočil vodja stranke Gerhard Köfer.

Razlog za odstop je dodelitev občinskega stanovanja njegovemu sinu, glede katere je soodločal tudi Alois Dolinar, poročajo avstrijski mediji.

Dolinar, ki je bil pristojen tudi za občinska stanovanja, je v torek pojasnil, da o dodelitvi stanovanja njegovemu sinu ni vedel ničesar. Pobudo za to je po njegovih besedah dal nekdanji zaposleni v njegovem uradu, ki je njegovega sina dobro poznal in mu je želel pomagati iz izredne situacije po ločitvi. Da je med tistimi, ki so jim dodelili občinsko stanovanje, tudi njegov sin, je izvedel šele naknadno po glasovanju, na katerem ne omenjajo imen, je pojasnil po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Dolinar je ob tem poudaril, da prevzema polno odgovornost in se iskreno opravičuje, da ni pravočasno opazil vloge za dodelitev stanovanja sinu.

Povedal je še, da je njegov sin izpolnjeval vse kriterije za dodelitev stanovanja in da se je po nekaj mesecih izselil iz stanovanja, ker je bila njegova prošnja mišljena le kot začasna rešitev. Takratni odgovorni uslužbenec zaradi kršitev zaupanja ni več zaposlen na položaju, še pravi Dolinar.

Priznal je še, da bi se moral vzdržati glasovanja o tem. To je po poročanju avstrijske radiotelevizije ORF poudaril tudi Köfer. Za agencijo APA pa je dejal še, da Dolinarjev pristop ne ustreza vrednotam njegove stranke.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
 • sam1 11:19 17.januar 2024.

  Pri nas bi v podobnem primeru ostalo brez županov kar precej občin,DZ pa bi lahko zasedal v kakšnem povprečno velikem šolskem razredu......

 • Puklastimiha 09:48 17.januar 2024.

  Kdaj bosta pa odstopili nasa pravosodna ministrica in ministrica za digitalno preobrazbo, zaradi skandaloznega trosenja davkoplacevalskih milijonov in nevestnega opravljanja svojega dela? V civiliziranem svetu so konsekvence jasne, pri nas na balkanu pa...

 • Avatar Leon
  Leon 09:46 17.januar 2024.

  Skoraj me je kap zadela ? Sem mislil,da je bilo v Sloveniji .