Svet
10 ogledov

"Pogajanja o evropskem proračunu bodo težja"

zastave kandidatk za EU EPA
Tokratna pogajanja o večletnem evropskem proračunu bodo težja kot tista pred sedmimi leti, možnosti za dogovor so 50:50, je danes v Bruslju ocenil premier Janez Janša.

"Že osnovni predlog ni dober in tudi vse različice, ki jih dobivamo zdaj in so še najavljene, obetajo kvečjemu nadaljnje zniževanje," je dejal predsednik vlade Janez Janša  ob prihodu na dvostransko srečanje s predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompuyem.

"Predlog ni dober za Slovenijo"

"Predlog ni dober za Slovenijo, ni dober pravzaprav za večino držav. V zadnjih dneh nisem slišal nobenega kolega, ki bi bil s predlogom zadovoljen. Čakajo nas težka pogajanja, najprej glede skupnega obsega posamičnih politik, potem pa tudi glede neto pozicij držav," je še povedal premier.

Van Rompuy ima skupaj s predsednikom Evropske komisije Josejem Manuelom Barrosom že od jutra dvostranska srečanja s posameznimi voditelji, ki mu predstavljajo svoje zahteve. Na podlagi teh bilateral bo potem pripravil prenovljen predlog, ki ga bo dal na mizo ob začetku zasedanja, predvidenega ob 20. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.