Svet
11621 ogledov

Poglejte to novo Putinovo mizo. Spet sproža govorice

Vladimir Putin Profimedia
V ozadju naj bi bil spet Putinov strah.

Ruski predsednik Vladimir Putin se je ta teden sestal z voditelji različnih verskih skupnosti za ogromno mizo, ki mu je omogočila precejšnjo razdaljo. Precejšnjo distanco s sogovorniki je držal tudi že pred tem, ko se je - domnevno zaradi strahu pred koronavirusom - z obiskovalci srečeval za ovalno mizo, dolgo približno pet metrov. 

Na srečanju z ruskimi verskimi voditelji v Kremlju je bil Putin edina oseba, ki je sedela na eni strani velike pravokotne mize, okoli druge pa se je gnetlo okoli 12 ljudi. 

Vladimir Putin | Avtor: Profimedia Profimedia

Med prisotnimi so bili poglavar Ruske pravoslavne cerkve patriarh Kiril, veliki mufti Rusije in predsednik Centralne duhovne uprave muslimanov Talgat Tajudin, predsednik Verskega odbora muslimanov Rusije Ravil Gajnutdin, vodja budistične tradicionalne sanghe iz Rusija, Pandito Khambo Lama Damba Ajusheev, glavni rabin Rusije, Berel Lazar, predstojniki Armenske apostolske cerkve, Ruske pravoslavne cerkve starega obreda in Zveze kristjanov evangeličanske vere (Binkošti).

Putinova distanca je seveda povzročila številne komentarje na družbenih omrežjih. "Njegova pozicija za mizo zgovorno pove veliko.Se tudi vam to zdi malo podobno bazenu?" je na svojem profilu na omrežju X zapisal Anton Geraščenko, svetovalec ukrajinskega ministra za notranje zadeve.

Spomnimo, nekoč je dejal, da Putinova distanca do drugih nakazuje, da se ruski predsednik 'boji svojih ljudi'. Komentarji so se vsuli tudi na Redditu. "No, ta miza je fantastična priložnost za suši vlak! Ali ljudje, ki sedijo nasproti Putina, uporabljajo mikrofone ali samo kričijo nanj," so posmehljivo zapisali uporabniki.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 63
  • leonardo 11:42 29.oktober 2023.

    Ja hudiča, jaz pa že v kravati ( črni), da grem na njegov pogreb. Vsi njegovi "prijatelji" bi od veselja pomrli, sedaj pa na njihovo srečo živi? No in največji problem je sedaj njegova dolga miza, hahahaha.

  • Ogledalce 21:57 28.oktober 2023.

    Podobno so pred razpisom skrivali maketo nasega nerazvitega krpana. Samo se kamuflazo so mu dali. Nihce pa ni smel blizu ali se ga dotaknit ker je bil iz lepenke. Dvojnik je.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:18 28.oktober 2023.

    A to je bilo le par ur prej predno naj bi guznil!? No vsaj tako pišejo nekateri mediji, ki novico povzemajo po Telegram Channel!?