Svet
106 ogledov

Pogojna kazen za novinarko, ki je spotikala begunce

Nasilna novinarka Youtube
Novinarka madžarske televizije Petra Laszlo, ki je leta 2015 spotikala begunce, ki so bežali pred policijo, je bila obsojena na pogojno kazen zaradi vandalizma, poroča AFP.

Sodišče v Segedinu je ugotovilo, da je novinarka Petra Laszlo s svojim delovanjem "kršila javni red in mir" ter s tem izzvala "gnev in ogorčenje" v javnosti. Zagovornik novinarke je sicer ves čas trdil, da se je njegova klientka le branila, kar sodišča ni prepričalo; sodnik ji je izrekel tri leta pogojne kazni. Če jo torej v tem času sodišče spozna za krivo še kakšnega kaznivega dejanja, bo morala v zapor, sicer pa ne.

Na posnetku, ki se je kot požar širil po spletu in sprožil številne negativne odzive, se jasno vidi, da je novinarka spotaknila begunca, ki je z otrokom v naročju bežal pred policijo v bližini mesta Reske nedaleč stran od meje s Srbijo.

"Ko sem se obrnila, sem videla na stotine ljudi, ki tečejo proti meni, kar je bilo precej zastrašujoče," se je novinarka branila na sojenju in dodala, da je po dogodku prejela številne grožnje s smrtjo in da je bila izpostavljena "sovražni kampanji".

Ko je Petra Laszlo po tem, ko so posnetki njenega ravnanja skoraj obkrožili svet, dobila odpoved  svojega delodajalca, se je branila, da jo je v danem trenutku zajela panika.

Kak mesec dni po prejeti odpovedi je najavila, da bo tožila Facebook in Osamo Abdula Mahsena, moškega, ki ga je spotaknila, da je padel na sina, ki ga je držal v naročju. Ali je svojo namero tudi uresničila, javnost ni seznanjena. Begunec s sinom se je pri iskanju boljšega jutri na evropskih tleh dobro znašel; zatočišče je našel v Španiji, kjer dela kot nogometni trener.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 10
  • Avatar praufo
    praufo 10:57 15.januar 2017.

    kako si vedu ?

  • OneCent 10:48 15.januar 2017.

    Odkar ni več Marijana Poljšaka, ti nekaj manjka, a ne !?

  • Avatar praufo
    praufo 09:40 15.januar 2017.

    jest ne hodim na volitve že več kot 15 let