Svet
13 ogledov

Pogrešajo 250 beguncev

(Foto: EPA) Žurnal24 main
V bližini južnoitalijanskega otoka Lampedusa se je ponoči prevrnilo plovilo z okoli 300 priseljenci. Pogrešali naj bi najmanj 250 ljudi, upanja za njihovo rešitev pa je vse manj.

Ladja se je prevrnila zaradi neurja in visokih valov. Plovila italijanske obalne straže, ki so prispela na pomoč, so 12 ur po nesreči uspela rešiti 51 ljudi. Doslej so našli 15 trupel, med temi so bila številna trupla otrok.

"Bilo je grozno, povsod naokoli so plavala trupla, med njimi številnih otrok," je povedal predstavnik obalne straže. Nekaterim preživelim, ki so več ur preživeli v mrzli vodi, so morali nuditi pomoč zaradi podhladitve.

Plovilo, ki se je prevrnilo, je bilo dolgo 13 metrov in je pred dvema dnevoma odplulo iz mesta Zuvara na zahodu Libije. Na njem naj bi bili večinoma Eritrejci in Somalci, ki so za pot v Evropo morali plačati po 400 dolarjev. Sprva so domnevali, da je bilo na plovilu 200 potnikov, a so kasneje število povečali na 300.

Na Lampeduso je sicer minulo noč prispelo 354 beguncev, v glavnem iz Tunizije pa tudi iz Eritreje, Gane in Somalije. Na otoku je sicer že okoli 1500 beguncev, od tega 172 mladoletnih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.