Svet
19 ogledov

Pogrešana balonarja mrtva?

Eden izmed tekmovalnih balonov mednarodne dirke, ki je imel več sreče kot pogreš Žurnal24 main
Organizatorji tekmovanja z baloni „Gordon Bennet 2010“ menijo, da sta dva člana posadke ameriškega balona najverjetneje umrla v Jadranskem morju.

Kot je znano, balon pogrešajo že od srede zjutraj; z njim sta izginila 47-letni Richard Abruzzo in 65-letna Carol Rymer Davis. Po podatkih organizatorjev dirke sta se proti Jadranskem morju spuščala s hitrostjo okrog 80 kilometrov na uro. „Takšna hitrost ne vzpodbuja ravno velika upanja, da je izginuli dvojec padec preživel,“ pravijo organizatorji. „Edino, ob kar se lahko upremo, je dejstvo, da so bili podatki z roba radarskega signala kontrole letov v Zagrebu. Kot takšni so lahko nenatančni.“

Akcija reševanja oziroma iskanja pogrešanega balona je po pisanju Indexa.hr še vedno v teku; iščejo ju okrog Palagruže. Na delu so tako člani italijanske obalne straže kot hrvaška in ameriška vojna mornarica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.