Svet
75 ogledov

Pogumna stevardesa rešila 14-letnico

Stevardesa Sheila Frederick Facebook
Stevardesa družbe Aljaska Airlines je med letom iz krempljev trgovcev z ljudmi rešila najstnico.

49-letna stevardesa Sheila Frederick je med letom iz Seattla v San Francisco med potniki opazovala deklico razmršenih las in s prestrašenim izrazom na obrazu. Sedela je poleg lepo oblečenega, na videz dobro situiranega moškega. Zdelo se ji je, da pri tem prizoru nekaj ni v redu.

"Lahko temu rečete intuicija, lahko kakor koli. Glas v meni je govoril, da nekaj ne štima. On tako lepo oblečen, ona pa vsa razcapana in razmršenih las," je povedala stevardesa.

Z nenavadnim parom je skušala navezati pogovor, vendar moški je takoj zavzel obrambno pozicijo, deklica pa ni želela govoriti. Stevardesa ji je nekako nakazala, da naj gre na stranišče, kjer ji je na ogledalu pustila sporočilo. Deklica je nanj odgovorila z napisom, naj ji pomagajo.

Stevardesa je o sporočilu takoj obvestila pilota, ki je navezal stik s policijo v San Franciscu. Policisti so letalo že pričakali na letališču in opravili pogovor z moškim, s katerim je potovala 14-letnica. Policisti so ga prijeli, saj se je izkazalo, da je šlo za trgovca z ljudmi.

Kot piše Independent, ameriško letališko osebje od leta 2009 obvezno prestane usposabljanja za prepoznavo žrtev trgovine z ljudmi. Običajni znaki slednjih so, da ne odgovarjajo na vprašanja, da odmikajo pogled, da ima njihov sopotnik nadzor nad njimi.

Po zadnjih ocenah so imigracijski in carinski uslužbenci v lanskem letu prijeli dva tisoč trgovcev z ljudmi.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.